West-Vlaamse
Parkieten
Club
 
"De West-Vlaamse Parkietenclub is een steeds aangroeiende vereniging die zich als doel stelt de belangen van de kwekers en houders van parkietachtigen te behartigen"
Vermiste vogels na storm

Nog altijd 25 dure, exotische vogels vermist na storm

VOGELKWEKER DRUK IN DE WEER MET RUIMEN VAN BOMEN

 

 

De enige volière die nog intact bleef na de zware storm van 18 januari huisvest nu alle vogels.

Tielt-Winge Vogelkweker Michel Ceusters uit de Sint-Annastraat in Tielt-Winge was sinds de zware storm van donderdag 18 januari een groot deel van zijn exotische vogels kwijt. Door de hevige storm raakten maar liefst acht volières volledig vernield, waardoor 70 vogels gingen vliegen. Michel riep iedereen in de ruime omgeving op om te helpen zoeken naar zijn gevederde vrienden.

Intussen mist de man nog ruim een 25-tal vogels, waaronder nog steeds zijn ‘mooiste mannetje’, een gele gezoomde kakariki en zijn koppel rosé-kakatoes. Ook nog enkele kakariki’s zijn nog steeds niet terecht. Intussen is er dus voor ettelijke duizenden euro’s aan (verkoopswaarde) vogels niet terecht.

”Tja, het blijft een schrikwekkend zicht.... de volières zijn zowat tot schroot herleid, op die ene na”, vertelt Michel Ceusters. “De bomen zijn bijna geruimd, daarna begin ik zo snel mogelijk met het ruimen van de volières. Ja, om er nieuwe te plaatsen. Al zit ik nu dus met een ‘dubbel’ probleem. De vogels die ik nog heb of intussen terug heb, moet ik allemaal in die ene resterende volière plaatsen. Dat is te weinig plaats voor die vogeltjes dus ben ik genoodzaakt er een deel van weg te doen. Langs de andere kant, ik ben de mensen enorm dankbaar voor de vele oproepen die ik kreeg en bedank de mensen die mijn vogels konden vangen en terug brengen. Zo kon ik mijn koppel Ambons - koningsparkieten - recupereren.

 Vogelkweker Michel Ceusters met de enige overgebleven rosé-kaketoe.

Harde dobber

Ook al heeft Michel dus een deel van zijn vogels terug en moet er een deel genoodzaakt verkopen, er is nog veel leed.

Wie nog een van zijn geliefde vogels ziet en kan vangen - alle dieren zijn geringd en dragen het stamnummer C230 op de ring - mag de man contacteren op het nummer 0496/83.50.77. Hij komt ze dan zo snel mogelijk ophalen.